Tilan käyttäminen on tapahtuman järjestämisessä tärkeässä roolissa. Hyvin hoidetut tilajärjestelyt voivat tehdä tilaisuudesta menestyksen, kun taas huonosti hoidetut voivat pilata muuten loistavasti suunnitellun tapahtuman.

Tapahtumatilojen järjestely on onnistunut, kun vieraat eivät juurikaan kiinnitä asiaan huomiota. Huonosti järjestellyt tilat sen sijaan varmasti jäävät mieleen, sillä epäkäytännölliset ja ahtaat tilaratkaisut huomataan. Onneksi ongelmat voidaan taklata jo etukäteen hyvällä suunnittelulla.

3D-malli helpottaa tapahtuman järjestäjän työtaakkaa

Me Roudaamolla aloimme käyttää tapahtumatilojen suunnittelussa 3D-mallinnusta, sillä sen avulla tapahtuman järjestämisessä säästyy arvokasta aikaa. 3D-mallinnusohjelmalla tehdyissä suunnitelmissa tilat ja kalusteiden järjestys nähdään oikeassa mittakaavassa ja useasta kuvakulmasta, joten paikan päällä ei tule vastaan ikäviä yllätyksiä.

Tarkempaa tilasuunnittelua

Tilojen järjestämisessä joudutaan usein ongelmiin, jos suunnitteluun ei panosteta. Jopa 4000 neliömetrin halli voi käydä yllättävän pieneksi, kun tavaroita aletaan tuoda sisään, jos tilankäytöstä ei ole tarkkaa suunnitelmaa.

Kaksiulotteinen piirros ei ole riittävän yksityiskohtainen, joten tapahtumapaikalla saatetaan joutua tekemään paljon muutoksia. 3D-mallinnus mahdollistaa kaikkien kalusteiden piirtämisen täsmällisesti. Jos tilaan esimerkiksi tulee 150 pöytää, niistä jokainen piirretään malliin.

Tarkka 3D-malli helpottaa tapahtuman järjestäjän työtaakkaa ja stressiä, sillä jo etukäteen tiedetään, että tilaan saadaan mahtumaan esimerkiksi täsmälleen tietty määrä istumapaikkoja.

Mallinnuksesta nähdään myös, miten kulkuväylät ja istumajärjestys asettuvat tapahtumatilaan. Suunnitelma havainnollistaa etäisyydet ja mittasuhteet, sillä siihen merkitään esimerkiksi tuolirivien etäisyys toisistaan.

Asiakkaan halutessa rakennamme vaikka koko tilan alusta loppuun tekemämme suunnitelman mukaan.

3D-mallia voidaan tarkastella eri kulmista, joten mikään ei jää arvailujen varaan. Mallista piirretään niin tarkka kuin mahdollista, jotta tapahtumapaikalla säästytään ylimääräiseltä päänvaivalta ja ajankäytöltä.

 

Kattilahalli_3D-suunnitelma

Tilasuunnitelma Kattilahallissa järjestetystä tapahtumasta

 

Räätälöityä palvelua

Teemme 3D-mallin aina sen mukaan, mihin kohtaan tiloissa asiakas haluaa mitäkin toimintaa. Tarvittaessa myös neuvomme, mitkä ratkaisut tilankäytössä ovat toimivimpia. Asiakkaasta siis on kiinni, kuinka paljon hän haluaa antaa meille vastuuta tilojen järjestämisestä.

Asiakkaan halutessa rakennamme vaikka koko tilan alusta loppuun tekemämme suunnitelman mukaan. Jos tiloissa on valmiit kalusteet, jotka asiakas haluaa tapahtuman ajaksi pois tieltä, kuljetamme ne omaan varastoomme ja huolehdimme niiden palauttamisesta paikoilleen tapahtuman jälkeen. Toisaalta asiakas voi tilata meiltä 3D-mallinnuksen erillisenä palveluna, jos kalusteiden vuokraamiselle ja asentamiselle ei ole tarvetta.

Millaisissa tiloissa 3D-mallinnus toimii?

3D-mallinnus sopii kaikenlaisten tapahtumien järjestämiseen aina kotona pidettävistä ristiäisistä festareihin. Olemme suunnitelleet 3D-mallinnuksia muun muassa Merikaapelihallissa, Kattilahallissa ja Rautatientorilla järjestettyihin tilaisuuksiin. Toisaalta olemme mallintaneet myös noin 30 hengen tapahtumien tiloja.

Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä palveluun, sillä mallintaminen tehostaa sekä tilan- että ajankäyttöä. Kun suunnitteluvaiheessa kalusteiden järjestystä pyöritellään vähän pidempään sen sijaan, että se tehdään paikan päällä, säästetään monen ihmisen aikaa ja hermoja!

Tiiviisti tapahtumasuunnittelusta:

  • Roudaamo auttaa onnistuneen tapahtuman järjestämisen kaikissa vaiheissa
  • 3D-mallinnuksen avulla saat yksityiskohtaisen suunnitelman tilojen käytöstä
  • Paljon tyytyväisiä asiakkaita
  • Laadukkaat, brändätyt vuokrakalusteet yrityksesi logolla
  • Siisti työnjälki alusta loppuun asti

Kysy meiltä apua takuulla onnistuneen tapahtuman järjestämisessä!

Ota yhteyttä