Esiintymislavojen vuokraamisen ajatellaan usein kuuluvan konsertteihin tai muihin suurempiin tapahtumiin. Lavan voi kuitenkin vuokrata omaan tilaisuuteensa kuka tahansa, oli kyseessä sitten sukujuhlat, firman tilaisuus tai oppilaitoksen muotinäytös.

Roudaamolla on vankka kokemus festari- ja konserttilavoista, mutta tarjoamme esiintymislavojen vuokrausta myös pienempiin tilaisuuksiin. Lavan voi pystyttää esimerkiksi ravintolaan, yrityksen tiloihin tai koulun jumppasaliin. Lavoille voi keksiä monipuolisia käyttötarkoituksia ja ne voidaan toteuttaa monessa eri muodossa. Tässä on muutamia vinkkejä esiintymislavan vuokraamiseen.

Minkä mallisen esiintymislavan vuokraisin?

Esiintymislava voi olla malliltaan muutakin kuin suorakaide. Muotoon vaikuttavat vuokraajan tarpeet ja mieltymykset. Roudaamon lavat koostuvat eri mallisista paloista, joista voimme rakentaa esimerkiksi ympyrän tai kolmion muotoisia lavoja.

Palojen yhdistely mahdollistaa monipuolisemmat rakennelmat. Voimme esimerkiksi rakentaa suorakaiteen mallisen lavan, jonka etuosa on puoliympyrä. Olemme tehneet lavaelementeistä myös catwalkeja muotinäytöksiin. Catwalkinkaan ei tarvitse olla perinteinen pitkä lava, vaan voimme rakentaa sen vaikka käärmeen muotoon kaarevista paloista.

Esiintymislavan pinnoitus valitaan käyttötarkoituksen tai halutun visuaalisen ilmeen mukaan. Voimme pinnoittaa lavan esimerkiksi messu-, efekti- tai ruohomatolla. Efektimatot ovat korkeakiiltoisia tanssimattoja, joiden väreissä on paljon valinnanvaraa.  Jos pinnan toivotaan olevan kovempi, käytämme pinnoitukseen levyjä.

Lavojen ulkonäköä voi muokata myös helmakankailla. Perushelmakankaat ovat mustat ja ne kiinnitetään lavaelementteihin tarranauhalla. Asiakkaiden toiveiden mukaan käytämme myös muun värisiä helmakankaita, jotka on tehty palosuojatusta materiaalista. Helmat voidaan toteuttaa myös eri värisistä polystreeni-levyistä tai asiakkaan toiveiden mukaan brändätyistä kapalevyistä.

Lavan koko voidaan suunnitella hyvin joustavasti. Pienimmillään meiltä saa ympyrälavan metrin halkaisijalla, jos lavaa tarvitaan vain yhdelle esiintyjälle pieneen tilaan. Voimme myös vuokrata lavan osia tai laajentaa tiloissa jo olevaa lavaa.

Korkeudeltaan lavamme lähtevät kymmenestä senttimetristä ja nousevat vaikka useampaan metriin. Säätöjalkojen ansiosta voimme rakentaa lavan vaativampaankin ympäristöön, kuten maastoon tai porrastettuun katsomoon. Voimme myös rakentaa lavan, jossa on erilaisia tasoja.

Lavaelementeistä voidaan rakentaa monitasoisia lavoja.

Huomioimme erityistoiveet

Vuokraamiimme esiintymislavoihin on saatavilla kansia, jotka mahdollistavat tehosteiden käytön. Läpinäkyvän kannen ansiosta esiintyjien alta voidaan heijastaa eri värisiä valoja. Ritiläkansien alle voidaan puolestaan asentaa tuuli- tai savukone efektien luomiseksi. Tällaiset lavat toimivat hyvin esimerkiksi mainos- tai musiikkivideoiden kuvauksissa. Toki niiden avulla saadaan luotua näyttäviä tehosteita myös live-esiintymisissä.

Usein esiintymislavoja tarvitaan myös ulkotiloihin. Voimme rakentaa lavan esimerkiksi juhlia varten pystytettyyn telttaan. Toinen vaihtoehto on, että lava katetaan kevyellä telttarakennelmalla, jolloin esiintymistekniikka on turvassa Suomen ennakoimattomilta kesäsäiltä.

Kaikkiin esiintymislavoihimme on saatavilla invarampit, jotka rakennamme säädöksiä noudattaen. Vuokraamme lavaelementeistä rakentamiamme invaramppeja muuhunkin käyttöön. Lavaelementeistä voimme koota myös koko lavan levyiset portaat. Voimme rakentaa portaita muihinkin tarkoituksiin, kuten tiloissa jo olevaan esiintymislavaan. Sekä invaramppeihin, esiintymislavoihin että portaisiin on saatavilla kaiteet turvallisuuden lisäämiseksi.

Rakennamme esiintymislavojen elementeistä myös esimerkiksi buffetpöytiä, jotka voidaan pinnoittaa samoilla materiaaleilla kuin lavat. Pyörillä varustetuilla pöydillä on helppo tuoda juhlatilaan kaikki ruokatarjoilut tai esimerkiksi suurempi täytekakku.

Rakennamme lavat aina nopeasti ja asiakkaan aikataulun mukaan. Nopeimmillaan seminaaritilan esiintymislava on pystyssä pinnoituksineen viidessätoista minuutissa.

Esiintymislava voidaan pystyttää portaisiin tai porrastettuun katsomoon.

Roudaamon esiintymislavan vuokraaminen kootusti:

  • Lavat kootaan eri mallisista elementeistä, joten niiden koko ja muoto voidaan päättää hyvin joustavasti.
  • Esiintymislavat ovat vuokrattavissa monenlaisiin tilaisuuksiin ja tiloihin.
  • Rakennamme myös telttakatoksella suojattuja lavoja ulkotiloihin.
  • Pinnoitevaihtoehtoja ovat esimerkiksi messu-, ruoho- ja efektimatot sekä kovat levyt.
  • Lavat rakennetaan ja puretaan nopeasti ja joustavasti.
  • Otamme huomioon kaikenlaiset erikoistoiveet.

Jos haluat kuulla lisää esiintymislavan vuokraamisesta, ota meihin yhteyttä!