Kiinalaista uuttavuotta vietettiin tänä vuonna toista kertaa Helsingin Kansalaistorilla. Roudaamo oli mukana järjestelyissä kalustevuokraajana ja tapahtuma-alueen pohjan suunnittelijana.

Helsingin tapahtumasäätiön vastaava tapahtumatuottaja Maarit Roschier kertoo, miten yhteistyö Roudaamon kanssa sujui ja miten tuhansia osallistujia kerännyt tapahtuma onnistui.

Punaiset teltat loivat tunnelmaa

Roschier on kokenut suurten tapahtumien järjestäjä, joka on urallaan toteuttanut muun muassa 25 ulkotapahtumaa Helsingin Senaatintorilla.  Kiinalaista uuttavuotta hän oli järjestämässä tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Roschier toteaa, että yksi syy ottaa Roudaamo yhteistyökumppaniksi oli yrityksen aiempi kokemus tapahtumasta.

  • Roudaamo on toteuttanut tapahtuman ennenkin, joten valitsimme heidät. Heillä oli valmiina kirkkaanpunaisia telttoja, jotka sopivat tilaisuuteen, sillä yhdistyyhän kiinalainen uusivuosi punaiseen ja kultaiseen värimaailmaan. Heillä oli hyvä käsitys siitä, mitä kaikkea he voivat tarjota tapahtumaan, Roschier toteaa.

Tapahtuma-alue oli laaja. Mukana olivat kiinalaisen uudenvuoden markkinat, joissa oli ruoka- ja myyntikojuja sekä eri yhdistyksiä esittelemässä toimintaansa. Varsinainen ohjelma järjestettiin Roudaamon pystyttämällä suurella lavalla. Ohjelmanumeroiden välissä ruudulta näytettiin Kiinan suurimman televisioyhtiön välittämää uudenvuoden gaalaa.

Screenillä näytettiin uudenvuoden gaalaa Kiinasta

Kalustevuokraaja ei saa säikähtää muutoksia

Roudaamo toi tapahtumaan noin kolmekymmentä telttaa, lavan ja kaikki muut tarvittavat kalusteet. Lisäksi Roudaamo teki torin pohjasta 3d-suunnitelman, jonka mukaan teltat pystytettiin. Roschier kiittää kalustevuokraamoa erityisesti siitä, että he ottivat asiat huomioon kokonaisvaltaisesti eivätkä säikähtäneet muutoksia.

  • Roudaamo toimi erittäin joustavasti. Viime hetkellä he esimerkiksi hankkivat alustan veistokselle johon kiinalainen jäänveistäjä veisti rotan vuoden tunnuksen jäästä, Roschier kiittää.

Kiinalainen kuvanveistäjä veisti rotan jäästä

Roschier kertoo, että Roudaamo myös toimitti esiintyjille peilejä sekä taukotiloiksi kontit, joissa he voivat lämmitellä esiintymisvuoroaan odottaessaan.

  • Taukotiloja ei tarvinnut lähteä etsimään erikseen. Kontit olivat erinomaiset ja siistit, eivätkä sotkeneet tapahtuman ilmettä.

Roschier lisää Roudaamon kuunnelleen toiveita ja suunnitelmia herkällä korvalla.

  • He antoivat aina päivitetyn tarjouksen, kun suunnitelmiin tuli muutoksia. Suurissa tuotannoissa asiat usein muuttuvat viime hetkeen saakka. Tapahtumaan ilmoittautuneita yrittäjiä esimerkiksi jäi pois ja tulikin takaisin. Roudaamolla oli tekemisen meininki ja hommat hoidettiin. Kaikki toimivat yhdessä.

Roschier kertoo tapahtuman onnistuneen kokonaisuudessaan erittäin hyvin ja olleensa tyytyväinen sen ulkoasuun. Hän myös kiittää Roudaamon ja teknisen toteutuksen järjestäneen Sound Enginen yhteistyön toimineen sulavasti.

Roschierin kokemus Roudaamosta oli niin myönteinen, että hän uskoo jatkossakin turvautuvansa yrityksen palveluihin.

  • Nyt kun tunnen Roudaamon ihmiset ja toimintatavat, voin kyllä suositella heitä!

Kiinalainen uusivuosi Helsingissä:

  • Kiinalaista uuttavuotta on vietetty Helsingissä vuodesta 2007 lähtien. Viime vuonna tapahtuma siirtyi Kansalaistorille.
  • Juhlaa isännöivät Helsingin ja Pekingin kaupungit.
  • Tapahtumassa on esiintyjiä sekä Kiinasta että Suomesta.
  • Kiinalaisen uudenvuoden juhlintaan Helsingissä osallistuu vuosittain runsaat 20 000 kävijää.
  • Juhlan järjestäjänä toimivat Helsingin tapahtumasäätiö, kulttuurikeskus Caisa ja Suomi-Kiina-seura.

Kuvat: Petri Anttila