Roudaamossa arki ei ole tylsää eikä varastolla ehditä olla pitkään paikoillaan. Lähdimme päiväksi työntekijöiden matkaan pääkaupunkiseudun kohteisiin. Mistä koostuu Roudaamon väen arki ja miten työt järjestyvät, jos matkan varrelle osuu yllätyksiä?

Roudaamon päivä alkaa Malmin varastolta, jossa ihmiset ovat työn touhussa ennen kello kahdeksaa. Kuorma-autoa valmistellaan purkureissuun, jonka suuntana on Wanha Satama Helsingin Katajanokalla. Tarkoitus on käydä noutamassa kalusteet, jotka on viety sinne messuja varten muutamaa päivää aiemmin.

Wanhassa satamassa roudaajia odottaa yllätys

Matkaan lähtevät Jallu ja Zaki, joilla on edessään työntäyteinen päivä. Matka Malmilta kohti keskustaa alkaa pohdinnalla päivän kulusta. Tiedossa tänään on vielä nopea keikka Musiikkitalolle ja kalusteiden vientiä ravintola Löylyyn.

Wanhan sataman urakka aluillaan

Wanhan Sataman urakka on vasta aluillaan.

Katajanokan kapeita katuja ei ole varsinaisesti suunniteltu kuorma-autoille, mutta ammattilaiskuskille se ei tuota ongelmaa. Ruuhkakaan ei ole onneksi pahimmillaan.

  • Pahimmassa tapauksessa täällä voi joutua odottamaan ruuhkassa puoli tuntia, Jallu kertoo ajaessaan.

Wanhasta Satamasta on tarkoitus selvitä nopeasti takaisin varastolle ja jatkamaan matkaa seuraavaan kohteeseen. Kun miehet saapuvat paikan päälle, heitä odottaa kuitenkin yllätys. Kalusteiden piti olla valmiiksi pakattuina, mutta niin ei olekaan. Heti on selvää, että keikka venyy.

  • Harvoin käy näin, ensimmäistä kertaa minun aikanani. Mutta kun paljon tekee, aina jotain sattuu, Jallu toteaa.

Parilla puhelinsoitolla tilanne selviää, ja iltapäivän keikat siirretään muiden hoidettaviksi. Miehet pohtivat, mahtuvatko kaikki kalusteet yhteen kuormaan vai pitääkö heidän tehdä toinenkin kierros. Jallu arvioi, että siinä tapauksessa työssä voi mennä kahdeksankin tuntia.

Tarvittavat varusteet löytyvät, ja kalusteiden purkaminen voi alkaa. Roudaamon lisäksi paikalla on muita toimijoita, jotka hakevat omia kalusteitaan. Kokonaisuudessaan torstaiaamu Wanhassa Satamassa on kuitenkin rauhallinen ja miehet saavat kantaa kalusteita rauhassa.

  • Askelmittariin on kertynyt jo yli kymmenentuhatta askelta. Tässä työssä on se etu, ettei tarvitse käydä kuntosalilla. Saa rahaa treenatessaan, Jallu sanoo.
Kuorma on lastattu

Iloinen parivaljakko ehtii vihdoin hengähtää, kun kuorma on lastattu.

Pienen järjestelyn jälkeen sopu antaa sijaa, eli ammattilaiset saavat kaikki kalusteet mahtumaan samaan kuormaan. Työ on lopulta valmis muutamassa tunnissa, ja auto suuntaa takaisin kohti Malmia.

Roudaamon iltapäivä Löylyssä

Iltapäivällä Löylyyn suuntaavat Hannu ja Herkko, joka työskentelee yleensä enemmän varastolla kuin tien päällä. Tiloissa alkaa viideltä yksityistapahtuma, jota varten sinne viedään pystypöytiä ja lava. Ravintola on auki, kun kalusteet kannetaan sisään, mutta asiakkaat suhtautuvat roudareihin myönteisesti. Miehet herättävät lähinnä uteliaisuutta.

  • Yleensä kun viemme tavaroita ravintolaan, ne eivät ole auki. Esimerkiksi kauppakeskuksiin ja toimistoihin sen sijaan rakennetaan usein aukioloaikojen puitteissa, miehet toteavat.
Tavarakuorma Löylyyn

Löylyyn Roudaamo suuntasi pienemmällä autolla.

Löylyssä työt hoituvat nopeasti. Välillä kaksikko neuvottelee järjestelyistä ravintolan henkilökunnan kanssa, jotta kaikki sujuu niin kuin on suunniteltu. Viimeisenä sisään viedään pieni esiintymislava, joka myös matotetaan. Alle puolessa tunnissa lava on valmis. Hannu sopii vielä ravintolan henkilökunnan kanssa, että kalusteet tullaan noutamaan varhain seuraavana aamuna, ja keikka on hoidettu.

  • Tämä sujui vielä nopeammin kuin odotettiin, Herkko toteaa.
  • Ja kun on rutiini tehdä näitä hommia, voi siinä samalla töitä tehdessään höpötellä niitä näitä, Hannu lisää miesten suunnatessa takaisin Malmin varastolle.

Jos tapahtumasi on vailla vuokrakalusteita, ota meihin yhteyttä!